honselersdijkwestlandsmuseum 2015 3Het Westlands Museum is twee jaar geleden volledig vernieuwd. Alleen de muren en het dak bleven op hun plaats! Voor het museum een goed moment om ook andere aspecten aan te pakken, zoals de overstap op fairtrade koffie en thee.

“Fairtrade producten pasten mooi in de vernieuwing van het hele museum”, zegt Gustaaf van Gaalen, werkzaam op de afdeling marketing- en communicatie. In de museumwinkel, waar groenten uit de historische tuin, boeken en souvenirs worden verkocht, is ook een kleine cafetaria gevestigd. Op de tafels staan kaartjes met de vermelding dat er fairtrade koffie en thee wordt geschonken. Het museum heeft gekozen voor producten van het merk Puro, dat volgens Gustaaf staat aangeschreven als een hoogwaardige koffiesoort.

Een overstap naar fairtrade producten raadt hij iedere horecaondernemer aan. “Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet ingewikkeld is. De meeste leveranciers hebben fairtrade koffie en thee gewoon in het assortiment en de kosten zijn echt te overzien. Het is een kleine moeite om vandaag of morgen over te stappen op betere producten.”

Gustaaf sluit niet uit dat het fairtrade assortiment wordt uitgebreid. “Wij vinden duurzaamheid en heerlijke handel erg belangrijk voor zowel onze Westlandse tuinders als de kleinere boeren in het verre buitenland. Als wij op die manier ons steentje kunnen bijdragen doen wij dat graag!”.