Logo-SWF.jpgDe Stichting Westland Fairtrade is opgericht op 21 maart 2019, nog heel jong dus. De reden voor oprichting was het streven van de gemeente Westland om het predicaat Fairtradegemeente te krijgen. Een eervolle titel die aangeeft dat je als lokale samenleving serieus bezig bent om kleine boeren in ontwikkelingslanden een beter bestaan te geven. Door de grote inzet van de Werkgroep is dat doel binnen 8 maanden bereikt.
Dat betekent dat in het Westland ca. 90 Horecabedrijven, Supermarkten, Bedrijven en andere winkels Fairtradeproducten verkopen en/of aanbieden aan hun personeel. En dat in de gemeentehuizen Fairtrade koffie en thee wordt geschonken.
Om Fairtradegemeente te kunnen blijven, hebben we uw steun en die van de lokale politiek nodig. Binnenkort zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Wij hebben de politieke partijen in het Westland gevraagd om het onderwerp Fairtrade een prominente plaats te geven op de agenda van onze gemeente. Indien het niet in de verkiezingsprogramma’s staat, weet u zelf wel welke partijen Duurzaamheid en Fairtrade een warm hart toedragen. Aan u als kiezer de vraag: ‘Welke koers wilt u dat de Gemeente Westland op het terrein van eerlijke handel blijft varen na de verkiezingen. Worden het door uw keuze Verkiezingen of Fairkiezingen??’

Nog steeds is de Werkgroep heel actief bezig om de titel voor het Westland te behouden. Om ons mooie werk goed te kunnen blijven doen, zoeken wij een bevlogen voorzitter met goede contacten in het Westland. Iets voor U?