headerftFairtrade het merk van de eerlijke producten! De campagne ‘Fairtrade Gemeente’ in Nederland streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Al ruim 79 gemeenten in Nederland doen hieraan mee en zijn al Fairtrade gemeenten. 144 gemeenten zijn volop in het proces om Fairtrade gemeente te worden en inmiddels hebben we ook al 2 Provincies in Nederland die deze titel met trots mogen dragen.

Ambitie Westland om Fairtrade gemeente te zijn
De gemeente Westland heeft de ambitie uitgesproken om een Fairtrade gemeente te willen zijn. Deze ambitie wil Westland in 2018 waar maken en de titel aanvragen! Om deze ambitie waar te maken is De Rode Draad – het bureau dat het proces van Fairtrade Gemeente begeleid in Westland - gevraagd om samen met geïnteresseerde partijen in het Westland het proces om Fairtrade gemeente te kunnen worden op te pakken. Het krijgen van het label Fairtrade gemeente gaat niet zomaar. Om het Fairtrade label te kunnen krijgen moet aan vijf internationaal opgestelde criteria worden voldaan. Een behoorlijk proces dat met succes in volle gang is!

Proces om Fairtrade gemeente te zijn in volle gang!
Inmiddels dragen ruim 8 Westlandse organisaties – Gemeente Westland, Westland Cultuurweb, Westland Marketing, MKB Westland, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Westland, Westlands Museum en de Wereldwinkels Naaldwijk, s’ Gravenzande en Monster - hun steentje bij en zijn zij partner en ambassadeur van Westland!

Ook zijn op woensdag 18 april 2018 ruim 12 supermarkten en organisaties in Westland gecertificeerd omdat zij de producten hebben die gevraagd worden door de landelijke organisatie Fairtrade gemeente. Deze 12 organisaties zijn de eerste in rij en doen mee als deelnemer campagne Fairtrade gemeente

Zelf als organisatie meedoen aan de campagne?
Wij nodigen u uit om mee te doen om Westland Fairtrade te maken en een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in de wereld en eerlijke handel. U kunt meedoen als bedrijf, maatschappelijke instelling, school of een sportvereniging door zelf fairtrade producten te verkopen of te gebruiken en dat actief uit te dragen. Het enige dat u hoeft te doen is fairtrade koffie en thee in te kopen. Bij voldoende deelname van bedrijven, organisaties, winkels en instellingen ontvangt de gemeente de titel Fairtrade Gemeente Westland. We hebben ongeveer 90 deelnemers nodig.

Doet u ook mee?
Wij horen het graag!

Voor meer informatie of meedoen als deelnemer aan de campagne?

Neem dan contact op via onze contactpagina.