foto_uitreiking_certificaat_Tekno.jpg.jpegOp 23 juni ontving Tekno collectables, Coldenhovelaan 8, De Lier het Fairtradecertificaat. Dat betekent dat personeel en bezoekers van Tekno voortaan genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met het Max Havelaar keurmerk. Dat doet Tekno omdat het bedrijf boeren in ontwikkelingslanden een kans wil geven op een beter bestaan. Want ook in Coronatijd, juist in Coronatijd, kijken wij om naar mensen die het minder hebben dan wij.

In november 2019 werd de gemeente Westland een Fairtradegemeente
Dat betekent dat de gemeente zich inzet om zoveel mogelijk Fairtrade producten te gebruiken, zowel binnen de eigen organisatie als door middel van het motiveren van anderen. In een Fairtradegemeente zorgen inwoners, kerken, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. En Tekno schaart zich nu dus ook in deze rij van sociaal bewuste bedrijven.

Tekno-Collectables-Logo.jpg

Vanwege de Coronacrisis vond de uitreiking plaats in kleine kring. Maar als het weer kan, doen we het nog eens dunnetjes over. In de mooie kantine van Tekno zal dan een meer officiële uitreiking plaatsvinden met meerdere bedrijven en/of organisaties die Fairtrade een warm hart toedragen. Natuurlijk gaan we daarvoor wethouder Albert Abee uitnodigen om de mooie traditie van certificaatuitreiking voort te zetten die door wethouder Karin Zwinkels in het leven is geroepen.